NEWS

Kettlebel en Sandbag

By DJ | In Nieuws | on January 1, 2013

Kettlebel en Sandbag

Ons materiaal

Tijdens de lessen zowel indoor als outdoor gebruiken we in eerste instantie je eigen lichaamsgewicht. Oefeningen zoals; push-ups, burpee’s, sit-ups en squats zijn de basis. Als variatie daarop neemt de instructeur van Basic-training divers materiaal mee. Deze materialen komen dan terug in een van de vele trainingsvormen. Met dit materiaal kunnen we net dat stapje extra geven.

sandbagsSandbags 10, 15, 20Kg

Deze sandbags is eigenlijk gewoon zoals de naam zegt zandzak. Maar om de oefeningen wat beter uit te kunnen voeren hebben ze een aantal handvaten. We gebruiken deze sandbags o.a voor grotere oefeningen zoals deadlifts, clean & press en Squat. De comfortabele handgrepen en binnenvoering maken het een perfect middel om mee te trainen.
Hexagram Dumbbells

Deze hexagram dumbells zijn geevalueerde normale ronde dumbels die je normaal gebruikt voor een bicep curl of front raise. Door de 6 vlakke kanten kan je deze nu ook gebruiken voor een push up / row. Zodat de dumbell niet wegrolt tijdens het doen van de oefeningen. Samengestelde oefeningen zoals: Lunges & bicepscurl en Squat met push press worden ook vaak gedaan.

Kettlebell

Een kettlebel of in het russich Girya is een gietijzeren gewicht die lijkt op een kanonskogel met een handgreep. De kettlebel word al eeuwen geleden gebruikt in rusland voor allerlei trainingsdoelen, vooral sporters en milait personeel trainde hiermee. de gebruikers voor de kettebel worden Gireviks genoed. De kettlebel verscheen voor het eerst in het Russisch woordenboek in 1704. Tegenwoordig is de kettlebel niet meer weg te denken in onze trainingen en wordt het niet meer specifiek gebruikt door sporters en militairen.
Verder in ons assortiment hebben we ook een aantal andere materialen die je tijdens de trainingen vaak tegen gaat komen

– Agility speed ladder – Battle ropes – Diverse autobanden – Weight vest – Boomstammen – TRX-systemen

Doe een keer gratis mee en ervaar de trainingen van Basic-training
Iedereen op zijn eigen trainingsniveau maar zonder concessies te doen aan de training principes!!

Vraag hier je GRATIS proefles aan!

No Comments to "Kettlebel en Sandbag"

'.