NEWS

Wat is Bootcamp Fitness?

By DJ | In Nieuws | on October 1, 2013

FITNESS / BOOTCAMP / GORINCHEM

 

Hieronder een korte omschrijving op Wikipedia die de vraag beantwoord; Wat is Bootcamp fitness?

Fitness bootcamp is een fysiek trainingsprogramma voor groepen uitgevoerd door meestal een personal trainers en/of voormalig militair personeel . Dit programma is ontworpen om kracht en conditie op te bouwen door middel van een verscheidenheid aan intervallen in een les. (WIKIPEDIA)

Bootcamp in gorinchem

bootcamp gorinchem spijksedijk bikkels aan de bak fitness

Onze Boot Camp training beginnen vaak met dynamische warming up , gevolgd door een grote verscheidenheid aan interval training , waaronder gewichtheffen / objecten , trekken, duwen, TRX banden , pushups, situps , plyometrisch trainen en verschillende vormen van intense lichaamsoefeningen, vergelijkbaar met routines als CrossFit, gebruiken we vaak om lichaamsvet te verliezen een betere conditie, meer kracht , en mensen helpen in een routine van regelmatig te laten bewegen. Het heet ” boot camp ” omdat het trainen van groepen mensen vergelijkbaar is met de militaire basisopleiding. vandaar ook onze Naam BASIC-TRAINING.

In de fitness wereld wordt als snel de naam Bootcamp gegeven als marketing stunt/naam en dit heeft verder niets meer te maken met de daadwerkelijke Bootcamp zoals die van oorsprong bedoeld is. (Intensief – doelgericht) Wij van BASIC TRAINING doen geen concessies aan de trainingsprincipes. dit betekend dat je aan de bak moet om je conditie te verbeteren of te behouden. We laten een ieder trainen op zijn eigen niveau. Maar er is geen tijd voor geklets en getreuzel. dit klinkt heavy maar wij hebben maar 1 doel en dat is jou beter/fitter maken en naar huis laten gaan na een goede opbouwende training. uiteraard is er na de les tijd en ruimte voor gezelligheid en kletsen en dit doen we dan ook vaak. Ook kan je hier dan gelijk je trainingsvragen stellen.

Verder zijn wij ook indoor actief. Dus als je buiten trainen minder prettig vind kan je hier de locaties bekijken.

Sociale contacten

Fitness Bootcamp is gebaseerd dus op de militaire stijl van de opleiding. Een voordeel van bootcamp is dat de grote groep je vaak dynamische zal helpen met de oefeningen en je zal motiveren om de herhalingen af te maken. Andere voordelen zijn; de geestelijke gezondheid word verbeterd. Het verminderd stress. dit komt een deel door de endorfine die vrij komen. Waardoor je dat euforische gevoel krijgt na een training. Ook is het al lang bekend dat regelmatige aerobe oefenen kan helpen om hoge bloeddruk te verlagen.

TRX, SANDBAG & KETTLEBEL

Naast de gewone lichaamsgewicht oefeningen nemen we ook vaak wat materiaal mee!
Klik hier om te lezen wat we allemaal gebruiken en mee sjouwen!

Wil jij het een keer proberen? Dat kan Email ons en je krijgt van ons een flyer met 2 gratis proeflessen.
Vraag hier je GRATIS proefles aan!

 

No Comments to "Wat is Bootcamp Fitness?"

'.