NEWS

Hardlopen vs. Fitness / Krachttraining

By DJ | In Nieuws | on October 21, 2013

Hardlopen vs. Fitness / Krachttraining

 

Er zijn duizenden mensen die alleen maar hardlopen en hier ook veel plezier aan beleven. Hardlopen is goed, je krijgt er meer uithoudingsvermogen door. Er zijn echter maar weinig mensen en met namen vrouwen die in hun wekelijkse trainingsschema aan krachttraining doen. hieronder waarom dit wel het slimste is.

 

Krachttraining is vooral bij vrouwen een ondergeschoven kindje. Vaak zijn ze te bang om spierballen te krijgen en daarnaast is de sportschool / fitness zaal helemaal niks. Onderzoek blijkt uit dat veel vrouwen zich wel bewust zijn van het feit dat krachttraining wel degelijk belangrijk is maar houden toch liever de hardloopschoenen aan. Daarin tegen zitten veel mannen juist in de sportschool om hun bovenlichaam te trainen en vergeten ze de bennen. (meer hierover in een volgend artikel)

Krachttraining

Een sterker lichaam is over het algemeen een sneller lichaam! Tijdens het hardlopen zijn er meer spiergroepen die je gebruikt naast de benen. (Quadriceps) Ook de buik- en rugspieren helpen je bijvoorbeeld om rechtop te blijven lopen dit noemen we rompstabiliteit. Vooral bij onverhard terrein of ongelijke wegen moet je hier toch vaak een beroep op doen. Er zijn verschillende krachtoefeningen waarbij je de romp kan trainen. De normale sit ups waarbij je met name de buikspieren traint. Daarnaast zijn er diverse complete oefeningen voor het bovenlichaam zoals; Push ups en Pull ups. Coördinatie tussen je brein en spieren komen ook aan bod bij krachttraining, hierdoor is de kans op blessures 30% kleiner en ga je bijvoorbeeld minder snel door je enkel. bijkomend voordeel is dat het je botten verstevigd.

Onderzoek bij lopers die minimaal 6 weken aan krachttraining deden, liepen de afstand van 5 km sneller dan renners die hun bovenlichaam geen aandacht gaven. Het is dus belangrijk om niet alleen hard te lopen maar ook minimaal 1x per week aan krachttraining te doen. hierdoor loop je dus sneller en krijg je minder blessures.

PLANK core stability bootcamp fitness Gorinchem

PLANK core stability bootcamp fitness Gorinchem

 

In onze Bootcamp lessen die in Gorinchem worden gegeven zitten altijd rompstabiliteit oefeningen zoals de ‘PLANK’. Dit is een basis oefening voor de romp waarbij je de complete core traint. Je zou kunnen beginnen met 3 setjes van 30 sec houding aannemen. Waarna je 1 min rust pakt. Is dit te zwaar begin dan met 10sec. Let op dat je recht blijft. houdt de elle boog onder je schouders en leun op je tenen en onderarmen. Span de buik en bilspieren aan.

 

BOOTCAMP KRACHT CONDITIE CIRCUIT / BASIC FIGHT CAMP

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=KRKa_NttlIY]

Vraag hier je GRATIS proefles aan!

No Comments to "Hardlopen vs. Fitness / Krachttraining"

'.